کتابخانه سلسوس کوش آداسی

کتابخانه سلسوس کوش آداسی

چقدر به تور کوش آداسی علاقمندید؟ آیا تجربه ای از شهر کوش آداسی، شهر جاذبه ها دارید؟ از جاذبه های شهر چه می دانید؟ افسوس را باید یکی از شهرهای مهم روم باستان در آسیای کوچک دانست. آیا درباره افسوس شنیده اید؟ شهری که در سواحل دریای اژه واقع شده است، کنار رود مندرس کوچک که امروزه آن را به ترکی افس می خوانند.

 

کتابخانه سلسوس کوش آداسی

آثار به جا مانده از این شهر از نظر تاریخی جایگاه ویژه و ارزشمندی دارد. قدمت شهر تاریخی افسوس به 6000 سال پیش از میلاد مسیح (ع) بر می گردد و نیز تا به‌ امروز بناهای تاریخی و اشیای باستانی فراوانی از دوره‌ های مختلف حیات انسان از جمله دوره نوسنگی در آن پیدا شده و کشف شده اند. چنین کتابخانه ای که از آن یادآور شدیم، در حدود سال ۱۲۵ میلادی توسط ژولیوس آکویلا سلسوس به یادبود پدرش ساخته شده است که آن را به نام کتابخانه بشناسید؛ به دلیل اینکه به چنین نامی معروف شده است. بین کتابخانه های قدیمی و یا بناهای قدیمی شاید به گوشتان خورده باشد که فلان کتابخانه ای در گوشه ای از این کشور یا جهان تخریب شده است، اما این کتابخانه را جز معدودترین گزینه دانست که تا به امروز به جا مانده است و خصوصا حکم کتابخانه را دارد و تاکنون سالم مانده است. این کتابخانه جزو اولین کتابخانه های عمومی است که در آسیای صغیر براساس فرهنگ روم باستان ساخته شده است و تاکنون توانسته است توجه بسیاری از پژوهشگران را به سمت خود جلب کند.

به عبارتی دیگر باید برای شما گفت که افسوس با اینکه خرابه هایی از آن به جا مانده است، اما هنوز که هنوز است به عنوان معروفترین جاذبه توریستی بین گردشگران محبوب است و طرفداران خود را دارد. علاوه بر کتابخانه که از آن شنیدید، این شهر به خاطر معبد آرتمیس، که یکی از عجایب هفت گانه جهان باستان است، شهرت پیدا کرده بود اما متاسفانه توسط گروهی به رهبری اسقف اعظم قسطنطنیه در سال 401 میلادی نابود شد. کتابخانه سلسوس هم که در این بین جان سالم به در برده است، حدود سال 125 میلادی برای ذخیره 12000 نوشته و کتیبه و برای خدمت به آرامگاه تاریخی سلسوس فرماندار آسیا ساخته شد. نمای آن با دقت در دهه 1970 به حالت باشکوه حال حاضر خود بازسازی شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *