هدایا و سوغات ترکیه ای ها چه می باشد؟
از قدیم و الایام در بین ایرانیان رسم بوده است تا به سفری که می روند، چیزی را به عنوان یادگاری برای خویشان، خانواده و یا دوستان خود تهیه کنند. این اخلاق بین مردمان ایرانی بسیار پسندیده می باشد و جا افتاده است. اگر با تور ترکیه سری به این کشور زده باشید، متوجه خواهید شد که چنین چیزی هم در بین ترک ها مرسوم است و هدیه دادن و گرفتن را هم آن ها پسندیده می دانند. از جمله هدایایی که به شما معرفی می کنیم، برخی از کالاهای لوکس، وسایل زینتی، صنایع دستی، پیراهن های خاص هستند که از جمله مواردی هستند که مردم ترکیه به عنوان کادو به یکدیگر هدیه میدهند. همچنین در فرهنگ مردم ترکیه دادن هدیه و آوردن سوغات برای نزدیکان در هنگام بازگشت از سفر مرسوم است. از این دید، میان مردم ترکیه و ایران شباهت بسیاری وجود دارد و ترک ها نیز گاهی در نشست های رسمی و ملاقات های تجاری از هدیه استفاده می کنند.
اینطور شروع می کنیم که بهترین سوغاتی صنایع دستی آن کشور می باشد. در واقع نمونههای اولیه صنایع دستی به این بر می گردد که برای برآورده کردن نیاز اولیه بشر به وجود آمده است. صنایع دستی که بعدها به دلیل شرایط محیطی بهبود و تغییر پیدا کرد، نمونه ای زیبا و به جا ماندنی از ذوق و سلیقه انسان می باشد. صنایع دستی ترکیه نیز از به هم پیوستن ارزشهای اصیل و سرمایههای فرهنگی شهرهای مختلف به وجود آمده که برگرفته از تاریخچه هزار ساله آناتولی است. از صنایع دستی ترکیه اشاره به فرش، قالیچه، پارچه و حصیربافی، نخ ریسی، سفالگری، قلابدوزی، تولید محصولات چرمی، ساخت آلات موسیقی، ساخت ظروف مسی، حصیربافی، نمدبافی، نجاری و ساخت اشیای چوبی، خطاطی، ساخت طلا و جواهرات، صنایع فلزی و صنایع شیشهای نیز به جا و خوب است.
قلاب دوزی را نمونه ای از صنایع دستی ترکیه می دانیم که بسیار ظریف می باشد و با وسایلی مانند سوزن، قلاب یا شاتل انجام می شود که در حاشیه دوزیها یا در قسمتهای اصلی لباس یا هر چیز تزئینی به کار می رود و بر اساس نوع قلابدوزی، اسامی متفاوتی به خود میگیرد. این نوع صنایع معمولا در نواحی و شهرهای قونیه، بورسا، ازمیر، آنکارا، آیدین و… انجام میشود. در دوره عثمانی، طلا و جواهرات اهمیت زیادی در گسترش امپراتوری پیدا کرد. بعد از عصر برنز در آناتولی، با ترکیب برنز با مس و انجام تکنیکها و روشهای مختلف، فلزاتی نظیر طلا و نقره را با قالب به شکلهای مختلف درمیآوردند و با تراشیدن و حکاکی روی آنها، شکلهای زیبایی به آن میدادند. امروزه نیز از مس و قلع رویاندود شده برای ساختن ظروف و وسایل آشپزی استفاده میشود.