قوانین فرودگاه های دبی
شهر دبی بزرگترین شهر کشور امارات است که به دلیل برخورداری از جاذبههای متعدد و نیز تثبیت جایگاه خود به عنوان یکی از مراکز سرمایهگذاری پر رونق، سالانه شاهد عزیمت تعداد بالایی از مسافران بوده و از این رو، دو فرودگاه شهر دبی – فرودگاه بین المللی دبی و فرودگاه آل مکتوم – نقش مهمی در این پیشرفت و توسعه ایفا میکنند. همانطور که می دانید در هر کشوری، قوانینی را برای ورود مسافران برقرار می کنند تا بتوانند امنیت ملی خود را تضمین کنند، مثلا در بعضی از کشورها ورود بعضی اشیا خاص ممنوع است و در کشور دیگر ممکن است ورود همان شی آزاد باشد. بنابراین ندانستن قوانین فرودگاه یک کشور قبل از سفر، می تواند تا حد زیادی آدم را دچار سرگردانی کند و علاوه بر این مشکلات زیادی را برای فرد بوجود بیاورد، تا جاییکه بعضی وقت ها به دلیل ممنوعیت ورود بعضی از اشیا، افراد مجبور شده اند کالاهایی که خریداری کرده اند را در فرودگاه رها کنند. عدم آشنایی با این مقررات گاهی تبعات سخت و زیانآوری را متوجه مسافران مینماید. مشاهده شده است که بعضی از هموطنان ما به دلیل عدم رعایت این قوانین تا چند ماه هم در زندانهای این عمارت بسر بردهاند و این جدای از جریمههای بسیار سنگین نقدی است.
قوانین فرودگاه های دبی
البته این جرایم تنها به دلیل رعایت نکردن قوانین این امارت نیست گاهی عدم دقت کافی در مفاد قرارداد بین آژانس مسافرتی و مسافران باعث میشود که مسافران هزینههای پیشبینی نشدهای را متحمل شوند. در این قسمت به گوشهای از قوانین و مقرراتی که مربوط به امارت دبی و همچنین بعضی از آژانسهای مسافرتی مجری تور دبی است اشاره میکنیم.
داروهای ممنوعه در امارات
به اطلاع مسافران محترم هواپیمایی ماهان ميرساند، حمل و مصرف برخي داروهاي مسكن رايج در ايران براساس مقررات گمركي و انتظامي امارات عربي متحده، استفاده از مواد مخدر تلقي ميشود بنابراين يافتن چنين دارويهايي نزد مسافرين ايراني به هنگام ورود به امارات نقض قوانين اين كشور محسوب شده و داراي پيگردهاي قضايي ميباشد.
تا حد امكان از همراه داشتن هرگونه داروی آرامبخش , مسکن و خوابآور اعم از قرص، شربت و آمپول به هنگام ورود به امارات پرهيز نمائيد.
كساني كه به دلايل پزشكي(نه بر اساس خود درما نی )مجبور به استفاده از اين قبیل داروها هستند، باید نسخه پزشك معالج را قبل از ورود به امارات، به زبان عربي ترجمه و به تاييد وزارت بهداشت ، قوهقضائيه، وزارت امور خارجه ايران و سفارت امارات عربي متحده در تهران رسانده و مدارك تاييد شده را جهت ارائه به ماموران گمركي و انتظامي امارات در بدو ورود در فرودگاه ارائه نمايند.
با توجه به فرآيند طولاني تاييد مدارك پزشكي توصيه ميشود، در صورت عدم امکان تاییدیه ، بجاي حمل داروهاي ضروري ممنوعه مورد نياز، صرفا با داشتن خلاصهاي از سوابق پزشكي خود به درمانگاه هلال احمر جمهوري اسلامي ايران در دبي جهت تهيه آنها مراجعه نمايند.
افرادي كه اقدام به تاييد نسخههاي پزشكي خود در ايران نموده و داروهاي مورد نيازشان را به همراه دارند در صورت بروز هرگونه مشكلي در فرودگاههاي دبي و شارجه ميتوانند بلافاصله با سر كنسولگري جمهوري اسلامي ايران جهت رسيدگي به مشكل خود تماس حاصل نمايند.. ۲- هر موارد خوراکی ای که تاریخ انقضای آن کمتر از ۲ هفته باشد، اجازه ی ورود به امارت متحده عربی ندارد به استثنای غذاهای ژاپنی که اگر مدت اعتبار آنها بیشتر از ۲ هفته باشد، اجازه ی ورود دارند. ۳- وارد کردن هر گونه پرنده چه زنده باشد و چه مرده، از کشورهای آسیایی، و چند کشور اروپایی مثل آلمان، بریتانیا و هلند کاملا ممنوع است چون احتمال ابتلا به آنفولانزای مرغی در آنها هست.4-در صورتی که ویزای شخص یا اشخاصی (حتی از گروه) به هر دلیلی مرفوض (رد) و یا دیرتر از موعد مقرر توسط اداره مهاجرت امارات تحویل گردد، مسافر باید بابت هر ویزای مرفوضی عادی و مرفوضی فوری مبلغی به آژانس طرف قرارداد پرداخت نماید.5- مدت اعتبار ویزای کشور امارات متحده عربی فقط ۱۴ روز میباشد و مسافر ملزم به ورود به کشور امارات قبل از اتمام تاریخ اعتبار ویزا میباشد، همچنین مسافر و همراهانش میتوانند پس از ورود به کشور امارات فقط ۱۴ روز در آن کشور اقامت داشته باشند.6- مسافر هنگام ورود به امارات باید مراقب درج مهر ورود و هنگام خروج نیز باید مراقب درج مهر خروج در گذرنامه خود و همراهانش باشد و هنگام برگشت و تصفیه حساب با آژانس یک کپی از مهرهای ورود و خروج گذرنامه خود و همراهانش همراه با اصل گذرنامهها را به آژانس تحویل نماید.