غذاهای محلی ارمنستان را امتحان کنید!
از کنار هر رستوران و تهیه غذایی که در شهر و دیارمان عبور می کنیم، با جمله ای به اسم ” بفرمایید ناهار حاضره یا شام حاضره” رو به رو می شویم. گاه هوس امتحان چنین غذایی به سرمان می زند و دوست داریم از آن غذا امتحان کنیم. اما چیزی که ما را از خوردن در آن رستوران باز می دارد، آشنا نبودن آن رستوران است. اما با کمی پرس و جو می توان تصمیم درست را گرفت. اگر قصد سفر به شهر و یا کشوری خارج از ایران دارید، پس صادقانه بگوییم که کارتان سخت تر می شود، زیرا باید درباره رستوران ها و یا حتی غذاهای آن شهر و کشور حسابی تحقیق کرده باشید تا به مشکلی جدی برنخورید. اما اگر به عنوان نمونه سفر با تور ارمنستان را در برنامه تان قرار داده اید، پس از غذاهای ارمنستان هم بدانید، غذاهای محلی و سنتی آن بی نظیر هستند.
از کنار رستوران های ارمنستان که رد می شوید، شاید ندایی درونی به شما بگوید ” غذاهای محلی اینجا را امتحان کن! “، باید بگوییم که بهتر است به اینن ندای درونی گوش کنید! البته به یاد داشته باشید که به شما غذاهای معروف آن ها را معرفی کرده ایم. پس امتحان کنید البته با اطلاع قبلی از رستوران مورد نظرتان. حال به این غذاها می پردازیم، اکثر غذاهای سنتی ارمنستان بسیار شبیه به غذاهای سنتی ایرانی و ترکی بوده و به خوبی می توان تاثیر فرهنگ ایرانی را در پخت غذای ارامنه دید. معروفترین غذاهای سنتی ارامنه عبارتند از خاش که تقریبا همان کله و پاچه ایرانی می باشد. خاشلاما که از گوشت گوسفند درست می شود و زاوراپلاف که نوعی پلو است به جای برنج از بلغور تهیه می شود. یکی از غذاهای معروف ارمنستان در حال حاضر کباب ماهی ایشخان می باشد، این ماهی که از دریاچه سوان صید می شود و نژاد آن به علت صید بی رویه در حال انقراض است، یکی از لذیذترین ماهی های آب های شیرین بوده و طرفداران بسیاری در میان توریست هایی که از ارمنستان دیدن می کنند دارد.