توصیه ما در سفر : مراقب باشید مسموم نشوید!

توصیه ما در سفر : مراقب باشید مسموم نشوید!

در جایی سفرنامه ای با تور کوش آداسی را می خواندیم که گردشگر عزیز گفته بود که در چنین سفری دچار مسمویت شده بود، اما با ابزار کمک های اولیه و نیز به همراه داشتن داروهایی لازم، این بیماری را برطرف کرده بود. اما خیلی تاکید داشت که اگر سفری را در پیش گرفته اید، به عنوان مثال تور کوش آداسی یا تور آنتالیا، شهرهای ساحلی به دلیل گرمایی هم که دارند، شاید هوای آن جا به شما نسازد و به عبارتی آب به آب شوید، پس بسیار مراقب باشید که غذای مانده و چیزهایی که معده تان به آن ها حساس می باشد مصرف نکنید. علاوه برآن ما بر آن دیدیم که برایتان توصیه هایی را به همراه داشته باشیم تا پیشگیری را در نظر داشته باشید.

ـ بسیاری از مسمومیت ها در طول مسافرت، ناشی از خوردن و آشامیدن غذاها و آب های آلوده به میکروب است. کودکان یک تا ۶ ساله، پر خطر ترین گروه سنی از نظر بروز مسمومیت هستند. هنگام بازی کودک در فضای باز مراقب آن ها باشید تا توسط گل ها و گیاهان سمی، مسموم نشوند. تماس پوست با برخی از این گیاهان یا به دهان بردن آن ها منجر به مسمومیت کودکان می شود.

توصیه ما در سفر : مراقب باشید مسموم نشوید!

ـ هیچ گاه گیاهان و قارچ ها را به دلیل مصرف آنها توسط جانوران، غیرسمی تلقی نکنید.
ـ هیچ گاه در داخل اتومبیل با موتور روشن در مدت هر چند کوتاه نخوابید، این کار سبب بروز مسمومیت کشنده با منوکسید کربن خواهد شد. همچنین از روشن کردن گاز پیک نیکی در داخل چادر یا اتومبیل یا هر محیط بسته دیگری به منظور تامین گرما، جداً خودداری کنید.
ـ رعایت ایمنی غذایی مانع بروز مسمومیت غذایی می شود. ضمن سفر از حمل گوشت خام و تخم مرغ خام و فرآورده های لبنی با ماندگاری کوتاه مدت خودداری کنید، چرا که سریعاً فاسد می شوند.
ـ از خرید قوطی های کنسرو دارای برآمدگی، فرورفتگی یا نشتی خودداری کنید و مطمئن شوید که درپوش آن ها شکسته نشده باشد. اگر فرآورده یی ظاهر یا بوی ناخوشایندی داشت به هیچ عنوان آن را نچشید.

ـ همیشه قبل از آماده کردن یا خوردن غذا دست هایتان را با صابون بشویید. نوعی از اسهال میکروبی طی سفر و به دلیل عدم رعایت بهداشت قابل انتقال است.
ـ علائم و نشانه های برخی از مسمومیت های غذایی با تاخیر ظاهر می شود. یعنی ممکن است ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از مصرف غذای آلوده علائم در فرد مسموم بروز کند. علائم و نشانه های این مسمومیت ها شامل سردرد، تب، خستگی، تهوع و استفراغ، اسهال آبکی شدید، کم شدن آب بدن، ضعف و شکم درد است.

ـ بوتولیسم نوعی مسمومیت غذایی کشنده است که در اثر مصرف کشک غیرپاستوریزه، غذاهای کنسروی که قبل از مصرف حرارت کافی به آنها نرسیده یا سوسیس و کالباس خام و آلوده بروز می کند.

ـ اگر برای اولین بار به مکان های مختلف سفر می کنید نباید از آب یا غذای آن منطقه استفاده کنید زیرا پادتن هاى محافظتى را در خونتان ندارید، به همین دلیل مورد تهاجم این میکروب ها قرار گرفته و دچار مسمومیت می شوید.
ـ بهتر است از آب هایى که از سالم بودن و پاک بودن آن ها مطمئنن نیستید، استفاده نکنید.
ـ از یخ استفاده نکنید مگر اینکه مطمئن باشید با آب سالم درست شده است.
ـ در طول سفر، خوردن میوه ها و سبزیجات خام را کنارگذاشته مگر این که قابل پوست کندن باشند و کاهو و سایر سبزى هاى خام برگ دار مثل اسفناج را مصرف نکنید.
ـ از خرید و مصرف غذاهایى که فروشندگان دوره گرد می فروشند، خودداری کنید.
ـ سعی کنید از ظروف یکبار مصرف که نیاز به شستشو ندارند، استفاده کنید و آب سالم برای آشامیدن به همراه خود داشته باشید.‌
ـ دست ها را باید به طور مرتب با آب و صابون شستشو دهید.
ـ از مصرف سالاد و سبزیجات خام در رستوران ها خودداری کرده و از مصرف کباب و تخم مرغ نیم پز ( عسلی) خودداری کنید.
ـ در سفر به مناطق روستایی،‌ لبنیات، ‌بستنی،‌ به خصوص شیر محلی خریداری نکنید و از لبنیات پاستوریزه استفاده کنید.
ـ در صورت استفاده از غذاهای کنسرو شده ابتدا آن را به مدت 20 دقیقه جوشانده و سپس مصرف کنید. از خرید قوطی های کنسرو برآمده ،‌ فرورفته و یا دارای نشتی خودداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *